Uncategorized

PROBLEMATIKA CELULITA IN NJEGOVO ODPRAVLJANJE

Celulit je nadležen pojav, ki prizadene več kot 90 odstotkov žensk. Ker pa se zopet bliža poletni čas začnemo o njegovem odstranjevanju razmišljati vse pogosteje. Neprivlačen videz kože, je dandanes mogoče izboljšati z uporabo različnih aparaturnih tehnik in metod. Za eno izmed zelo uspešnih se je izkazala ravno metoda endermologije.

 

V članku vam bomo najprej predstavili kaj sploh je celulit, vzroke za njegov nastanek in na kakšen način ga najuspešneje odstranimo.

Celulit je sprememba maščobnega tkiva, ki ga povzročijo strukturne spremembe v podkožju, kar opazimo kot »pomarančni« videz kože. Nastane zaradi povečanja velikosti maščobnih celic in spremembe v mikrocirkulaciji, kar posledično privede do povečanja medceličnega pritiska in nezadostne prepustnosti kapilar. Vse to ima za posledico zastajanje tekočin v medceličnem prostoru, zabuhlost in slabšo preskrbo tkiv s kisikom, kar opazimo kot neestetski videz »pomarančne« kože.

Vzrokov in razlogov za nastanek celulita je več, med najpomembnejše pa uvrščamo: nepravilen način življenja (premalo gibanja in preveč sedenja, kajenje, prekomerno uživanje  alkohola, itd.), nepravilna prehrana, premajhen vnos tekočin, slabši metabolizem, hormonske spremembe, stres, nosečnost, vzporedne bolezni itd.

 

Dandanes so na voljo številne metode, aparature in postopki kako se v največji meri znebiti nadležnega pojava celulita, med klinično preizkušeno metodo in z izjemnimi rezultati pa se v zadnjih letih najuspešneje uvršča endermologija, ki vključuje dovedeno toploto in vakumsko ter mehansko obdelavo tkiva.

 

Uspešno odpravo celulita si lahko zagotovite v Hiši lepote ART-PE, kjer vam bodo z napravo Shape ART, ki vključuje štiri napredne tehnologije, kot so: bipolarna radiofrekvenca, infrardeči laser 940 nm, vakumski vlek in mehanska obdelava tkiva, uspešno pomagali pri odpravi celulita in preoblikovanju postave.