Uncategorized

Bilo me je groza

Čez vikend mi je uspelo stakniti prehlad, zato smo morali tretma prestaviti za kakšen dan. V tej vročini pa prehlad, lepo prosim 🙂 Pa sem se pozdravila in prišla nazaj v ART-PE salon.

Tega današnjega napovedanega tretmaja me je bilo najbolj strah. Imenuje se HIFU oziroma bolje rečeno – nekirurška liposukcija. Zaradi besede »nekirurška« in ogledanih filmov sem si predstavljala bela oblačila, maske čez obraz in ogromen nož, ki bo rezal po meni ter hude, HUDE bolečine 🙂

Hifu - nekirurška liposukcija

Hifu – nekirurška liposukcija

Hifu - nekirurška liposukcija

Hifu – nekirurška liposukcija

No, ni bilo čisto tako hehe… Bolečine nobene pa velik nasmeh na obrazu kozmetičarke, ko sem ji razlagala svoj strah. Na trebuhu mi je označila 9 kvadratov, na vsakem kvadratu pa je potem s HIFU ročnikom izvajala tretma. Tako smo pokrili celotno področje in nismo nobenega prečkali 2x.

Tretma je precej drag in najboljši rezultati niso vidni takoj.

Vem ja, tudi jaz sem si mislila, kaj je fora! Mislim, da sem potrebovala kakšnih 15 minut, 2 filmčka in 3 različne obrazložitve, da sem končno razumela. Upam, da vam uspem razložiti, zakaj se tretma začne dejansko izvajati šele po narejenem tretmaju.

Predstavljajte si zavitek masla, še neuporabljen in lepo čvrst. To je naša maščoba. Potem pa si predstavljajte, da bi ga z zobotrebcem prešpikali na vsake 3 mm. Kaj nam ostane? Luknjice! Ko se maslo stopi, pa zalije te luknjice – torej izjemno zmanjša svojo površino, se stanjša.

Tako tudi naša maščoba, luknjice se morajo spoprijeti skupaj in tako se maščoba kar krči, je pa res, da so potrebni dnevi, da je to bolj opazno.

Si predstavljate to na svojih maščobnih blazinicah? Jaz si 🙂  Mi je zelo všeč ideja! Da se maščoba topi, hkrati pa se še proizvaja kolagen, ki kožo lepo napne.. Se bom javila po 28. dneh, da poročam o rezultatu!

Prej/potem rezultat po 5 tretmajih

Prej/potem rezultat po 5 tretmajih

Aja – pa še ena sličica za primerjavo mojega telesom na začetku in sedaj!

Ni slabo za 2 tedna kajne?

 

Vaša začetnica,

M.